ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιγραφή

Πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα για παραδοσιακό καφενείο και κατάστημα λιανικής διάθεσης τροφίμων εντός της παραδοσιακής αγοράς Βλάλη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η αρχιτεκτονική πρόταση σχεδιασμού προσεγγίζει με σεβασμό το χαρακτήρα της αγοράς και εισάγει τη σύγχρονη αίσθηση του λειτουργικού σε ένα προσεγμένο περιβάλλον απ’ τα παλιά. Με μέριμνα την ανάδειξη του χαρακτήρα του καταστήματος μέσα από μικρές λεπτομέρειες και όχι υπερβολικές νότες νοσταλγίας, δημιουργείται ένα σύγχρονο παραδοσιακό καφενείο με θύμησες της παλιάς Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα υλικά και λεπτομέρειες όπως το τσιμεντοπλακάκι και τα φωτιστικά με την εξωτερική καλωδίωση δένουν αρμονικά με τις νέες υγειονομικές και λειτουργικές απαιτήσεις, δίνοντας ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα σε ένα κατάστημα πλήρως λειτουργικό. Η κατασκευή νέων και η εν μέρει ανακαίνιση εγκαταστάσεων και χώρων έγινε με σεβασμό στην αισθητική αποκατάσταση, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και λειτουργικότητα τους.