ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιγραφή

Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας στοχεύει στην αποκατάσταση και την ευεξία του ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές και ιδιαίτερες ανάγκες του. Ο σχεδιασμός του φυσιοθεραπευτηρίου είχε ως στόχο να δημιουργήσει έναν χώρο που να ανατρέπει την ιδέα των στείρων λευκών τοίχων ενός νοσοκομειακού περιβάλλοντος.

Οι ανάγκες των πελατών για αύξηση του λειτουργικού χώρου καθώς και τον επαναπροσδιορισμό της οπτικής ταυτότητας του φυσιοθεραπευτηρίου οδήγησε στη λειτουργική συνένωση και ανακαίνιση δυο όμορων επαγγελματικών χώρων.

Στο πλαίσιο αυτό διαχωρίστηκαν πλήρως η αίθουσα αναμονής, το γραφείο των φυσιοθεραπευτών και μέσω διαφορετικών διαδρόμων κίνησης εξασφαλίστηκε η ροή προς τους χώρους άσκησης φυσιοθεραπείας και το χώρο του γυμναστηρίου.

Οι πρώτες ύλες του ξύλου, του γυαλιού και του βιομηχανικού φωτισμού έχουν χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και φιλόξενο στυλ, τόσο στους χώρους αναμονής όσο και στα δωμάτια θεραπείας. Οι λιτές φόρμες, τα μοντέρνα έπιπλα και τα χρώματα που επιλέχθηκαν -κλασσικά, μα πάντα διαχρονικά μοντέρνα-δημιουργούν μια πρόταση χαλάρωσης και επούλωσης, που ντύνουν το χώρο ιδανικά, καθορίζοντας τη νέα ταυτότητα του.


Φωτογραφίες : Νταγιαμάς Δημήτρης