ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΙΔΙΩΤΗ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιγραφή

Επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν η ανακαίνιση να συνοδεύεται από μια φρέσκια νότα στην εσωτερική διακόσμηση, τα υλικά, τα χρώματα και τις σύγχρονες τάσεις στο design ενσωματώνοντας όμως πολλά από τα υπάρχοντα έπιπλα και αντικείμενα που διέθεταν. Το διαμέρισμα μελετήθηκε βάσει των λειτουργικών αναγκών της οικογένειας και των προτιμήσεων της. Τα υλικά που διατηρήθηκαν καθώς και τα νέα που χρησιμοποιήθηκαν συνθέτουν μία έντονη παλέτα υφών και χρωμάτων, αντιφατικά -αρκετές φορές - μεταξύ τους.

Η κουζίνα επανασχεδιάστηκε για να ικανοποιεί πλήρως της ανάγκες της οικογένειας, δίνοντας ένα έντονο χαρακτήρα με τη χρωματιστή λάκα και την ειδική τεχνοτροπία πατητής τσιμεντοκονίας αντί της συμβατικής επιλογής των κεραμικών πλακιδίων. Τα λουτρά ανακαινίζονται ριζικά, διατηρώντας τη θέση τους αλλά όχι τα υλικά τους. Το βασικό λουτρό της κατοικίας επανασχεδιάζεται ριζικά και ντύνεται με γκρι πατητή τσιμεντοκονία - σε σύγχρονο και επιβλητικό design - με τη διαμόρφωση ντους με δάπεδο deck, ενώ το minimal έπιπλο του μπάνιου πλαισιώνεται από λευκά είδη υγιεινής και άρτια αισθητικούς χώρους αποθήκευσης. Το μικρό WC σχεδιάζεται εκ νέου ακολουθώντας μια έξυπνη λύση για το πλυντήριο, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της οικογένειας καθημερινά.

Τα υπνοδωμάτια προς το παρόν διατηρούνται σε δύο καθώς στο τρίτο διαμορφώνεται ένα playroom. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αποκατάσταση του ακριβού μαρμάρινου δαπέδου. Τα ξύλινα πατώματα στα δωμάτια λειάνθηκαν και επανήλθαν στο φυσικό χρωματισμό τους για να λουστραριστούν με οικολογικά βερνίκια ματ. Τέλος στο διαμέρισμα βάφεται σε χρωματικούς συνδυασμούς που οδηγούν σε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.